VaccinatieActie Stichting DIO

Geplaatst op

De Klomp en De Kreel Dierenartsen doen mee aan DIO’s Vaccinatie Actie 2014!

In de week van 19 t/m 24 mei 2014 doneren wij per vaccinatie €2,50 aan DIO’s project in Kosovo om de honden daar een betere toekomst te bieden.

Stichting DIO staat voor Diergeneeskunde In Ontwikkelingssamenwerking. DIO biedt steun en advies op het gebied van dierlijke gezondheid en veehouderij aan de minder bedeelde bevolkingsgroepen in de wereld. De Vaccinatie Actie wordt in Nederland voor de vijfde keer georganiseerd door DIO.

Met de Vaccinatie Actie 2014 haalt DIO geld op voor een ontwikkelingsproject in Kosovo. Door de honden daar te castreren en vaccineren, hebben zij en de mensen om hun heen, kans op een betere en gezondere toekomst.

Dit jaar is er gekozen om met de Vaccinatie Actie een castratie en vaccinatie project in Kosovo te steunen. In dit land is er net als in andere Zuid-Europese landen nog een groot probleem met zwerfdieren. In 2013 is er een nieuw asiel gebouwd bij Rahovac, Kosovo. De dieren die hier worden opgevangen worden gecastreerd en gevaccineerd en daarnaast ook behandeld tegen eventuele andere aandoeningen waar ze aan lijden. Daarna zullen zij weer vrijgelaten worden. Zij kunnen echter niet meer voor nageslacht zorgen waardoor de zwerfdierproblematiek minder groot zal worden. De dieren zijn ook gevaccineerd tegen rabiës. Dit heeft meerdere voordelen voor de hond: ze zijn zelf beschermd tegen de ziekte maar zullen ook minder worden belaagd door bange mensen.

Kortom, moet u toch bijna uw huisdier weer vaccineren, en wilt u meehelpen de honden in Kosovo een betere toekomst te geven? Laat dan uw huisdier in de actieweek vaccineren bij De Klomp of De Kreel Dierenartsen!

Voor meer informatie over de actie en het project, kijk op www.dio.nl (onder ‘activiteiten’).

Posted in Nieuwsberichten

© Copyright Online Marketing Bureau iClicks 2024 | Privacyregelement | Cookie settings Algemene voorwaarden | Contact | Sitemap