Juni 2024: Lizzy in remissie!

Lizzy in remissie!

Een aantal maanden geleden viel het de eigenaren van Lizzy op dat haar waterbakjes steeds sneller leeg raakten. Bovendien leek zij ook steeds meer te gaan plassen.
Reden genoeg voor een bezoekje aan de dierenarts.
Veel drinken en veel plassen kan heel veel verschillende oorzaken hebben. Vaak is het best lastig om te achterhalen wat de achterliggende oorzaak is. Bij het lichamelijk onderzoek van Lizzy werden geen duidelijke aanwijzingen gevonden, dus werd er besloten om bloed af te nemen voor verdere diagnostiek.

Hieruit bleek al snel wat het probleem was: Lizzy had suikerziekte, ook wel diabetes mellitus genoemd. De meest voorkomende oorzaak van suikerziekte bij de kat is overgewicht, hiervan was bij Lizzy echter geen sprake.
Ook medicijngebruik kan in sommige gevallen suikerziekte veroorzaken. Hoewel het bekend is dat sommige medicijnen suikerziekte kunnen veroorzaken, is het in bepaalde gevallen toch noodzakelijk om ze in te zetten. Ook bij Lizzy was dit het geval. Lizzy is in het verleden namelijk behandeld voor blaarachtige plekken op haar lippen en buik, het zogenaamde eosinofiel granuloom complex.
Om de overgevoeligheidsreactie die deze plekken veroorzaken te remmen, is Lizzy behandeld met prednison. Met goed resultaat: de huidklachten werden na de behandeling met prednison stukken minder.

Maar helaas maakten de huidklachten in het geval van Lizzy wel plaats voor een ander probleem: de suikerziekte. Gelukkig waren Lizzy’s eigenaren heel gemotiveerd om haar te helpen en zijn direct gestart met de behandeling. Bij Lizzy zijn we gestart met behandelen door middel van insuline injecties. Lizzy’s eigenaren hebben bij ons op de praktijk geleerd hoe zij de injecties toe konden dienen om Lizzy zo de beste ondersteuning te geven.
Een behoorlijk intensief traject, maar gelukkig met goed resultaat!

In de weken die volgden zagen we namelijk bij de controles dat het suikergehalte in Lizzy’s bloed langzaam maar zeker weer terugkeerde naar een normale waarde. Hierdoor konden we geleidelijk de insuline injecties ook weer afbouwen.
Inmiddels zijn de injecties volledig afgebouwd en is Lizzy genezen van de suikerziekte.
Lizzy is in remissie!

© Copyright Online Marketing Bureau iClicks 2024 | Privacyregelement | Cookie settings Algemene voorwaarden | Contact | Sitemap