Aandoeningen bij ezels

Ondanks dat de ezel behoort tot de paardachtigen, is het in sommige opzichten een wezenlijk ander dier dan een paard. Zo zijn er andere vereisten aan de voeding en het management, maar ook de referentiewaarden voor ademhaling, pols en temperatuur zijn anders dan bij het paard. Gelukkig zijn er ook de nodige overeenkomsten, zo kunnen veel medicijnen voor het paard ook bij de ezel toegepast. Maar vaak wel in een andere dosering!

In onze praktijk worden wij regelmatig bij een ezel geroepen. In de loop der jaren hebben we dan ook de nodige ervaring met deze diersoort kunnen opdoen. Met alle verschillen en overeenkomsten in ons achterhoofd wordt het betreffende dier dan onderzocht en zo nodig behandeld. Uiteraard zijn alle faciliteiten die wij voor het onderzoek en de behandeling van paarden voorhanden hebben, zoals een röntgenapparaat of apparatuur voor bloedonderzoek, ook beschikbaar voor ezels.

 

© Copyright Online Marketing Bureau iClicks 2024 | Privacyregelement | Cookie settings Algemene voorwaarden | Contact | Sitemap