Maart 2024: Fred houdt van een snack!

Fred houdt van een snack!

Op zondag gebeuren vaak de gekste dingen in onze spoeddiensten.
Zo was er een zondagavond waarop de baasjes van Fred belden dat hij zojuist een hele kipdrumstick uit de oven had opgegeten!
Fred was toen pas 5 maanden oud. En voor een labradoodle van 6,5 kilo is zo’n kipdrumstick best een groot bot…

Er werd meteen een röntgenfoto gemaakt waarop duidelijk het bot te zien was. In zijn maag zat nog meer voeding, maar ook een groot bot! Gelukkig waren alle randen glad en rond en zaten er geen scherpe punten aan. Daarom is toen besloten om Fred een injectie te geven om hem te laten braken.

Als honden dingen eten die ze niet mogen hebben (zoals chocola, speelgoed, sokken, enz), kunnen we een injectie geven waardoor ze gaan spugen en alles wat nog in de maag zit, er weer uit komt. Dit moet binnen een paar uur gebeuren, want daarna is de kans groot dat het al in de darmen zit. Maar de baasjes van Fred waren mooi op tijd.

Binnen enkele minuten na de injectie werd alles uitgespuugd en ook het botje kwam er in zijn geheel uit! Op de eerste foto is duidelijk het bot in onze hand te zien en op de röntgenfoto is hetzelfde bot zichtbaar toen het nog in de maag zat.

Fred was een beetje suf na al het spugen maar een dagje later was hij weer helemaal de oude.

Nu maar hopen dat hij geen gekke dingen meer eet!

© Copyright Online Marketing Bureau iClicks 2024 | Privacyregelement | Cookie settings Algemene voorwaarden | Contact | Sitemap