November 2023: Senna in beweging

Deze maand willen we graag het verhaal delen van een bijzondere patiënt: Senna, een charmante Engelse Springer Spaniël x Labrador van bijna 12 jaar oud. Senna’s verhaal is er één van doorzetten, dierenliefde en het belang van goed management bij de behandeling van artrose, ofwel osteoartritis.

Senna in beweging

 

Voor Senna was het leven niet altijd zo zonnig als het nu lijkt. Door de slopende klachten van artrose kon ze bijna niet meer lopen. Deze degeneratieve gewrichtsaandoening, die vaak voorkomt bij oudere (maar soms ook bij jongere) honden, had Senna’s mobiliteit ernstig beperkt en veroorzaakte haar veel pijn en ongemak. Haar zorgzame eigenaar was echter vastbesloten om Senna te helpen haar levenslust terug te vinden en haar de beste zorg te bieden die ze verdiende.
Met liefde, toewijding en passende medische ondersteuning heeft Senna een ongelooflijke transformatie doorgemaakt. Dankzij het zorgvuldige management van haar aandoening heeft ze haar bewegingsvrijheid teruggekregen en is ze weer een gelukkige, actieve hond geworden.

Één van de sleutels tot Senna’s herstel is het gebruik van een combinatie van medicijnen, voorgeschreven door haar dierenarts. Senna krijgt nu anabolen (ja dat gebruiken bodybuilders ook), Librela (een relatief nieuw medicijn dat pijn klachten verminderd op zenuwniveau) en ontstekingsremmers, die allemaal zijn ontworpen om haar pijn te verminderen en haar gewrichten te ondersteunen. Deze medicijnen hebben haar geholpen om weer te bewegen, zij het met mate, en hebben haar kwaliteit van leven aanzienlijk verbeterd.

Echter, het pad naar herstel was niet zonder uitdagingen. Één van de grootste obstakels was Senna’s gewicht. Het handhaven van een gezond gewicht is essentieel bij de behandeling van artrose, omdat overgewicht de druk op de gewrichten verhoogt en de symptomen kan verergeren. Senna’s liefde voor brokjes maakte het voor haar eigenaar moeilijk om haar dieet onder controle te houden, vooral omdat ze ook de brokjes van de kalfjes heerlijk vind! Ondanks deze uitdagingen heeft Senna’s eigenaar doorgezet.

Het gaat nu weer beter met Senna, en haar verhaal is een bron van inspiratie voor andere huisdiereigenaren die te maken hebben met artrose bij hun geliefde dieren. Haar herstel benadrukt het belang van vroegtijdige diagnose, gepaste medische interventie en vooral de liefdevolle zorg van haar eigenaar.

Laten we Senna’s verhaal koesteren als een herinnering aan de kracht van doorzettingsvermogen, liefde en goede medische zorg. Met de juiste ondersteuning kunnen huisdieren, net als Senna, een gelukkig en vervuld leven leiden, ondanks de uitdagingen van artrose.

© Copyright Online Marketing Bureau iClicks 2024 | Privacyregelement | Cookie settings Algemene voorwaarden | Contact | Sitemap