Medische beeldvorming

Medische beeldvorming

In veel gevallen kan een diagnose gesteld worden aan de hand van een duidelijk vraaggesprek en een uitgebreid en zorgvuldig lichamelijk onderzoek. Soms kan het echter verstandig of zelfs noodzakelijk zijn om een beter beeld te vormen van wat er zich precies in het lichaam van een dier afspeelt. Om ons hierbij te helpen hebben we verschillende apparatuur tot onze beschikking zodat we uw dier de beste zorg kunnen geven.

Röntgenfoto’s

Röntgenfoto’s zijn waardevol bij onderzoek van bot- en/of gewrichtsproblemen. Ook bij aandoeningen van hart, longen, buikorganen, schedel en het gebit levert röntgenonderzoek een belangrijke bijdrage. Om een goede positie voor de opname te krijgen is het soms noodzakelijk uw huisdier te sederen. De uitslag is direct bekend, u hoeft dus niet zoals in een humaan ziekenhuis enkele weken te wachten op de uitslag. Bij twijfel sturen we de röntgenfoto’s naar een specialist radiologie ter beoordeling.

U kunt bij ons ook terecht voor de officiële röntgenfoto’s van de heupen en/of ellebogen (heupdysplasie – HD en elleboogdysplasie – ED) voor de Raad van Beheer. Heeft u hier interesse in? Neem dan contact met ons op!

Echografie

Echografie is uitermate geschikt om de organen beter in beeld te brengen. We gebruiken het bijvoorbeeld om dracht vast te stellen. Ook kunnen we uitgebreide buikecho’s maken of juist specifiek inzoomen op een een specifiek orgaansysteem, zoals het urogenitaalstelsel of het hart.

© Copyright Online Marketing Bureau iClicks 2024 | Privacyregelement | Cookie settings Algemene voorwaarden | Contact | Sitemap