Interne geneeskunde

Interne geneeskunde

Interne geneeskunde is gericht op de inwendige organen en is daarmee een heel breed vakgebied. Hieronder vallen o.a. hart, longen, lever, milt, schildklier, bijnieren, nieren en urinewegen en het maagdarmkanaal. Maar ook hormonale aandoeningen en aandoening van het zenuwstelsel vallen onder dit specialisme. Veel voorkomende inwendige ziektes zijn bijvoorbeeld suikerziekte, schildklierproblemen, ziekte van Cushing, lever- en nierfalen (lees meer over ziektes bij honden en katten).

De symptomen bij aandoeningen van de inwendige organen zijn zeer divers, bijvoorbeeld braken, diarree, hoesten, koorts, flauwtes, toevallen, vermageren en/of veel drinken/veel plassen. Sommige klachten zijn eenvoudig te diagnosticeren, maar regelmatig is er verder onderzoek nodig om erachter te komen wat er precies aan de hand is. Denk hierbij bijvoorbeeld aan bloed- en urineonderzoek, röntgenfoto’s of echografisch onderzoek en bloeddrukmetingen.

Vertoont uw dier klachten of twijfelt u over de gezondheid? Neem dan gerust contact met ons op voor advies of het maken van een afspraak.

 

© Copyright Online Marketing Bureau iClicks 2024 | Privacyregelement | Cookie settings Algemene voorwaarden | Contact | Sitemap