Konijnen & knaagdieren

Ook met uw konijn of knaagdier bent u bij ons in goede handen. Deze dieren worden steeds populairder als huisdier en verdienen evenveel zorg als een hond, kat of ander huisdier.

Door de veelheid aan ontwikkelingen op medisch gebied voor deze dieren zijn er steeds meer onderzoeks- en behandelmogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan bloed-, urine- en ontlastingsonderzoek, röntgenfoto's en echografisch onderzoek. Daarnaast worden ook deze dieren vaak gecastreerd/gesteriliseerd en zijn er veel andere operaties mogelijk. Tevens is er op het vlak van preventieve zorg, zoals vaccinatie, verzorgings- en voedingsadvies, veel mogelijk voor uw konijn of knaagdier.

Klik hier voor meer informatie over konijnen en knaagdieren.

 

Nieuw vaccin RHD2 beschikbaar!

Sinds kort beschikken wij over een nieuw vaccin (Filavac) tegen het RHD2 virus bij konijnen, welke maar 1 keer per jaar gegeven hoeft te worden.

Dit vaccin is per stuk verpakt, wat betekent dat u niet meer hoeft te wachten op speciale vaccinatiedagen maar hier dagelijks bij ons voor terecht kunt.

Filavac is werkzaam tegen de veroorzakers van Rabbit Hemorrhagic Disease  (RHD1 én RHD2). Het mag vanaf 10 weken leeftijd toegediend worden en het hoeft niet te worden geboosterd. Filavac kan samen met de jaarlijkse vaccinatie tegen RHD-1 en myxomatose (Nobivac Myxo-RHD) gegeven worden.

Voordat dit vaccin beschikbaar was werd met het Eravac vaccin gevaccineerd, welke slechts een half jaar werkzaam was én in sommige gevallen na 6 weken herhaald moest worden (booster injectie).

Zowel de Filavac vaccinatie als de RHD-1/Myxomatose vaccinatie kosten €32,50 per stuk, komt u voor beide entingen tegelijkertijd dan betaalt u slechts €58,50. Bel gerust voor een afspraak of kom langs op een van de inloopspreekuren!


 

Foto: Röntgenfoto van een konijn met blaasstenen.

Wilt u op de hoogte blijven van onze acties en nieuwtjes? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.