Tijdelijke klantenstop

Door de grote toestroom van nieuwe patiënten, kunnen wij helaas gedurende de zomermaanden geen nieuwe klanten met gezelschapsdieren aannemen. Alleen door deze (nood)maatregel hopen we de komende periode de optimale zorg te kunnen blijven bieden aan onze huidige patiënten. Vanaf september verwachten wij dat we iedereen weer welkom kunnen heten. Zodra er weer mogelijkheden zijn laten we u dit direct weten

Een kip in nood!

De lievelingskip van de boerderij werd bij ons binnengebracht omdat zij sinds een dag vreemd gedrag vertoonde. De verschijnselen begonnen met een algemene sloomheid, maar omdat ze nog enthousiast reageerde op haar eten maakten haar verzorgers zich niet direct zorgen. Dat veranderde toen ze plots wel erg suf werd, weinig reageerde op prikkels van buiten en bovendien dunne ontlasting begon te verliezen. Ze arriveerde in kritieke toestand bij ons in de kliniek, meer slapend dan wakker, wat voor een prooidier als een kip volstrekt abnormaal en zeer zorgelijk is. Haar verzorgers wilden hun geliefde kip natuurlijk niet verliezen, maar nog belangrijker in dit geval was de gezondheid van de andere kippen van de boerderij.

Pas op voor parasieten!

Heeft u ze alweer gezien? De eerste teken hebben wij vroeg in het voorjaar al moeten verwijderen. Het is helaas al lang geen seizoensgebonden probleem meer, het hele jaar door komen vlooien en teken onze huisdieren lastigvallen. De vlooien die zichtbaar zijn op uw hond of kat zijn slechts 5% van het probleem, de overige 95% zit in de omgeving. Het is dus niet alleen vervelend voor onze viervoeter, maar ook een gezondheidsrisico voor onszelf. Behandelen is dus niet alleen hygiënisch: vlooien en teken kunnen ook ziektes bij zich dragen en allergieën veroorzaken.

April 2021: Ongelukkige Lucky

Jonge Mechelaar Lucky had tijdens de wandeling een aanvaring gehad met een andere hond, waarbij ze gebeten was in haar poot. Omdat de wond er ernstig uitzag werd ze meteen met spoed naar de kliniek gebracht. Het was direct duidelijk dat de wond gehecht moest worden, dus werd Lucky onder narcose gebracht voor de rest van het (anders nogal pijnlijke) onderzoek. De schade werd verder in beeld gebracht: er hing een flapje huid los, en ook de onderliggende spier was beschadigd. De huid was over een stuk van 10cm ondermijnd, dit betekent dat het los was komen te liggen van het onderhuidse weefsel.

Patiënt van de maand: Een gevaarlijke hobby...

Stoere mechelaar Jacks had sinds kort een nieuwe hobby, namelijk het spelen met stokken. Hij had dit afgekeken van een bevriende hond en op deze manier dit leuke nieuwe speelgoed ontdekt. Zijn eigenaren waren er niet heel blij mee, maar ja, hoe zorg je ervoor dat een grote, energieke hond in een bosrijke omgeving niet af en toe een takje pakt? Dat is vrijwel onmogelijk. Gelukkig blijft het spelen met stokken in de meeste gevallen een relatief onschuldige bezigheid. Jacks had echter vrij snel na het starten van zijn nieuwe hobby al pech.

Januari actie: 10% korting op de castratie of sterilisatie van uw kat!

In de gehele maand januari ontvangt u 10% korting op de castratie of sterilisatie van uw kat.

Maatregelen COVID-19

Update 15-12-2020: Vooralsnog kunnen wij, ook in de strenge lockdown, open blijven op de tijden die u van ons gewend bent. Wel verzoeken we u met klem voor iedere afspraak (dus ook voor het afhalen van medicatie of het inleveren van urine of ontlasting voor onderzoek) vooraf telefonisch contact op te nemen.  De maatregelen die wij tot nu toe hebben gehanteerd blijven ook van toepassing. Dit betekent: De inloopspreekuren zijn komen te vervallen Per bezoek is één eigenaar toegestaan in de praktijk De landelijke mondkapjesplicht is van toepassing in de gehele praktijk Voorafgaand aan ieder bezoek dient telefonisch contact opgenomen te worden
UPDATE 07-10-2020: Het dragen van een mondkapje in de spreekkamer is vanaf vandaag verplicht. UPDATE 21-3-2020: We willen u hartelijk bedanken voor uw begripvolle reacties op de maatregelen die wij de afgelopen periode hebben moeten nemen i.

Het regent keizersnedes op de Klomp!

De laatste weken hebben we bijna dagelijks een keizersnede op onze kliniek. Meestal een hele leuke operatie voor onze dierenartsen en assistentes, met een mooie bonus in de vorm van een nestje prachtige kittens of puppy’s. Vaak schieten meerdere assistentes te hulp om de pups of kittens op te vangen en in de gaten te houden. We voeren een keizersnede uit wanneer een bevalling niet wil vorderen, of om andere medische redenen, zodat de pups en kittens levend ter wereld kunnen komen en natuurlijk in het belang van de gezondheid van de moeder. Zo was dit ook voor poedel Noor nodig, wat prachtig is vastgelegd door haar baasje.

Patiënt van de maand: Eikeltjes alert!

  Het echte herfstweer van de afgelopen maanden heeft voor veel dieren (en hun baasjes) voor veel vermaak gezorgd. Lange wandelingen, lekker spelen tussen de vallende bladeren; wie houdt hier nou niet van?! Helaas brengt de herfst naast veel speelplezier ook een aantal gevaren met zich mee. Dit heeft de arme pup Cooper van heel dichtbij meegemaakt. Zoals een echte pup betaamt had hij tijdens de middagwandeling vol energie door het bos gerend, ieder struikje besnuffeld en mogelijk ook wat aarde en eikeltjes van de grond opgepakt. Na de wandeling sloeg zijn vrolijke humeur plotseling om: hij voelde zich erg ziek, en begon bijna onophoudelijk te braken en kokhalzen.

Vaccineer uw dier voor het goede doel!

Van 9 t/m 15 november 2020 doen wij weer mee aan de campagne Vaccinate4Africa. Gedurende deze week doneren deelnemende dierenartsenpraktijken uit heel Nederland  €2,50 per gezette vaccinatie aan Dierenartsen zonder Grenzen. In ontwikkelingslanden zijn mensen vaak direct afhankelijk van hun dieren voor hun levensonderhoud. Een ziek dier betekent dan ook geen inkomsten meer voor het hele gezin. Bovendien kunnen dieren ziektes overbrengen op mensen.
Getoond 1–10 van 2631234567...2627

Wilt u op de hoogte blijven van onze acties en nieuwtjes? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.