Let op! Veranderde regels omtrent chippen van pups

Heeft u een nestje pups of plannen om binnenkort een pup aan te schaffen of een nestje te fokken? Let dan op! Per 1 november 2021 gaan nieuwe regels in voor het chippen en registreren van honden om de illegale hondenhandel tegen te gaan. Wat verandert er voor u als baasje als u een hond koopt: - Koop alleen een hond met chip, registratie én een officieel Europees Paspoort!! - Registreer de hond op naam bij een aangewezen portaal. - Wijzigingen dienen bij het portaal doorgegeven te worden (adreswijzigingen, vermissing, export, overlijden, etc.) - Enkel als u zelf een hond uit het buitenland importeert komen er extra regels bij. Wat verandert er voor u als fokker (LET OP: ook een eenmalig nestje valt onder fokker): - U heeft een UBN nodig, indien u die niet heeft, kunt u zich registreren bij RVO (de dierenarts praktijk heeft dit UBN ook van u nodig).

Nieuw bij De Klomp Dierenartsen: Laparoscopische sterilisatie!

Sinds deze maand bieden wij de mogelijkheid om uw hond laparoscopisch te laten steriliseren. Laparoscopische sterilisatie is een moderne techniek waarbij uw hond gesteriliseerd wordt via een kijkoperatie. Tijdens deze methode worden er slechts drie kleine gaatjes (0.5-1cm) gemaakt i.p.

Winactie Dierendag

Het is weer Dierendag en dat betekent een leuke WINACTIE!

Laat uw huisdier uw beroep uitbeelden en plaats uw foto deze week als reactie op onze facebookpagina. 
De leukste/grappigste/beste/origineelste foto wint een leuk prijsje voor het betreffende huisdier.

Maandag 11 oktober zal de winnende foto bekend worden gemaakt, houd daarom onze facebookpagina goed in de gaten!

Een zeldzaam hondje met een zeldzaam probleem

Australische terriër Jacky is een wel heel bijzondere hond. In zijn 14 jarige leven heeft hij al heel veel meegemaakt met zijn baasje, waardoor zij een sterke band hebben opgebouwd. Zo gaat Jacky steevast mee naar festivals, waar hij zich samen met zijn beste vriend inzet als vrijwilliger. Terwijl zijn baasje zich bezighoudt met het opbouwen en afbreken van de tenten, gaat Jacky op zoek naar mensen en dieren die het minder makkelijk hebben in het leven, en biedt hen emotionele steun door zijn aanwezigheid. Hierdoor is hij bij veel mensen een bekende en geliefde verschijning geworden, en natuurlijk is zijn baas apetrots op hem! Met zijn 14 jaar is Jacky natuurlijk niet de jongste meer, toch stond hij altijd nog bekend als een echte levensgenieter en een rots in de branding.

Tijdelijke klantenstop

Door de grote toestroom van nieuwe patiënten, kunnen wij helaas gedurende de zomermaanden geen nieuwe klanten met gezelschapsdieren aannemen. Alleen door deze (nood)maatregel hopen we de komende periode de optimale zorg te kunnen blijven bieden aan onze huidige patiënten. Vanaf september verwachten wij dat we iedereen weer welkom kunnen heten. Zodra er weer mogelijkheden zijn laten we u dit direct weten

Een kip in nood!

De lievelingskip van de boerderij werd bij ons binnengebracht omdat zij sinds een dag vreemd gedrag vertoonde. De verschijnselen begonnen met een algemene sloomheid, maar omdat ze nog enthousiast reageerde op haar eten maakten haar verzorgers zich niet direct zorgen. Dat veranderde toen ze plots wel erg suf werd, weinig reageerde op prikkels van buiten en bovendien dunne ontlasting begon te verliezen. Ze arriveerde in kritieke toestand bij ons in de kliniek, meer slapend dan wakker, wat voor een prooidier als een kip volstrekt abnormaal en zeer zorgelijk is. Haar verzorgers wilden hun geliefde kip natuurlijk niet verliezen, maar nog belangrijker in dit geval was de gezondheid van de andere kippen van de boerderij.

Pas op voor parasieten!

Heeft u ze alweer gezien? De eerste teken hebben wij vroeg in het voorjaar al moeten verwijderen. Het is helaas al lang geen seizoensgebonden probleem meer, het hele jaar door komen vlooien en teken onze huisdieren lastigvallen. De vlooien die zichtbaar zijn op uw hond of kat zijn slechts 5% van het probleem, de overige 95% zit in de omgeving. Het is dus niet alleen vervelend voor onze viervoeter, maar ook een gezondheidsrisico voor onszelf. Behandelen is dus niet alleen hygiënisch: vlooien en teken kunnen ook ziektes bij zich dragen en allergieën veroorzaken.

April 2021: Ongelukkige Lucky

Jonge Mechelaar Lucky had tijdens de wandeling een aanvaring gehad met een andere hond, waarbij ze gebeten was in haar poot. Omdat de wond er ernstig uitzag werd ze meteen met spoed naar de kliniek gebracht. Het was direct duidelijk dat de wond gehecht moest worden, dus werd Lucky onder narcose gebracht voor de rest van het (anders nogal pijnlijke) onderzoek. De schade werd verder in beeld gebracht: er hing een flapje huid los, en ook de onderliggende spier was beschadigd. De huid was over een stuk van 10cm ondermijnd, dit betekent dat het los was komen te liggen van het onderhuidse weefsel.

Patiënt van de maand: Een gevaarlijke hobby...

Stoere mechelaar Jacks had sinds kort een nieuwe hobby, namelijk het spelen met stokken. Hij had dit afgekeken van een bevriende hond en op deze manier dit leuke nieuwe speelgoed ontdekt. Zijn eigenaren waren er niet heel blij mee, maar ja, hoe zorg je ervoor dat een grote, energieke hond in een bosrijke omgeving niet af en toe een takje pakt? Dat is vrijwel onmogelijk. Gelukkig blijft het spelen met stokken in de meeste gevallen een relatief onschuldige bezigheid. Jacks had echter vrij snel na het starten van zijn nieuwe hobby al pech.

Januari actie: 10% korting op de castratie of sterilisatie van uw kat!

In de gehele maand januari ontvangt u 10% korting op de castratie of sterilisatie van uw kat.
Getoond 1–10 van 2671234567...2627

Wilt u op de hoogte blijven van onze acties en nieuwtjes? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.