Het regent keizersnedes op de Klomp!

De laatste weken hebben we bijna dagelijks een keizersnede op onze kliniek. Meestal een hele leuke operatie voor onze dierenartsen en assistentes, met een mooie bonus in de vorm van een nestje prachtige kittens of puppy’s. Vaak schieten meerdere assistentes te hulp om de pups of kittens op te vangen en in de gaten te houden. We voeren een keizersnede uit wanneer een bevalling niet wil vorderen, of om andere medische redenen, zodat de pups en kittens levend ter wereld kunnen komen en natuurlijk in het belang van de gezondheid van de moeder. Zo was dit ook voor poedel Noor nodig, wat prachtig is vastgelegd door haar baasje.

Patiënt van de maand: Eikeltjes alert!

  Het echte herfstweer van de afgelopen maanden heeft voor veel dieren (en hun baasjes) voor veel vermaak gezorgd. Lange wandelingen, lekker spelen tussen de vallende bladeren; wie houdt hier nou niet van?! Helaas brengt de herfst naast veel speelplezier ook een aantal gevaren met zich mee. Dit heeft de arme pup Cooper van heel dichtbij meegemaakt. Zoals een echte pup betaamt had hij tijdens de middagwandeling vol energie door het bos gerend, ieder struikje besnuffeld en mogelijk ook wat aarde en eikeltjes van de grond opgepakt. Na de wandeling sloeg zijn vrolijke humeur plotseling om: hij voelde zich erg ziek, en begon bijna onophoudelijk te braken en kokhalzen.

Vaccineer uw dier voor het goede doel!

Van 9 t/m 15 november 2020 doen wij weer mee aan de campagne Vaccinate4Africa. Gedurende deze week doneren deelnemende dierenartsenpraktijken uit heel Nederland  €2,50 per gezette vaccinatie aan Dierenartsen zonder Grenzen. In ontwikkelingslanden zijn mensen vaak direct afhankelijk van hun dieren voor hun levensonderhoud. Een ziek dier betekent dan ook geen inkomsten meer voor het hele gezin. Bovendien kunnen dieren ziektes overbrengen op mensen.

Oktober actie: 15% korting op de vaccinatie voor uw konijn!

Deze maand kunt u uw konijn(en) met 15% korting laten vaccineren! Maak nu een afspraak. 

Nieuws & acties - september 2020

Lees hier de nieuwsbrief van september...

Tips voor de warme dagen!

Het zomerse weer komt er weer aan. Helaas kunnen onze huisdieren vaak niet zo goed tegen deze zomerse temperaturen, oververhitting kan gevaarlijk en zelfs dodelijk zijn. Houd er daarom rekening mee en neem maatregelen als het buiten warm is.  Enkele tips:
- Zorg ervoor dat uw dier een plek in de schaduw heeft.
- Zorg altijd voor voldoende vers drinkwater, maar geen ijskoud water en geen liters achter elkaar.

Zomeractie (2020)

In de zomermaanden krijgt u 20% korting op volle doosjes ontworming van Milpro/Milbemax en ontvlooiing van Comfortis.

Juni = Chipmaand! (2020)

Laat in de gehele maand juni uw huisdier met korting chippen! Let op: In verband met Corona werken wij op dit moment alleen op afspraak. Lees hier onze Corona-maatregelen.

Mei 2020: Een konijn met droge ogen

Konijn Bella had al een tijdje last van een terugkerende oogontsteking toen ze bij ons in de praktijk kwam. De eerste keer was er een kleine beschadiging op haar rechteroog te zien. Vanwege hun grote, bolle ogen hebben konijnen regelmatig last van beschadigingen aan de oogbol, meestal als gevolg van een botsing met een stukje stro of een plant in of om hun hok. In eerste instantie dachten we dan ook dat dit het geval was bij Bella. Hoewel een krasje op de oogbol heel vervelend is (vergelijk het met een vliegje dat in je oog vliegt), is het over het algemeen vrij onschuldig, en met een aantal dagen goed zalven herstelt het konijn doorgaans voorspoedig.

De nieuwsbrief van mei staat voor u klaar!

Lees hier de nieuwsbrief van mei!
Getoond 1–10 van 2581234567...2526

Wilt u op de hoogte blijven van onze acties en nieuwtjes? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.