Patiënt van de maand: Groeispurt ging mis

  Rocky is een bijzondere kater van een paar maanden oud. Hij is namelijk geboren met drie poten. Tijdens zijn eerste vaccinatieconsult met 9 weken zagen we al dat alleen Rocky’s schouderblad was ontwikkeld met een deel van zijn bovenarm. Hij had dus geen volledige poot!   Rocky had hier geen last van en kon met gemak overal op en af springen. Met de 12 weken vaccinatie zagen we dat zijn bovenarm mee begon te groeien.

Maart Senior Maand

Onze huisdieren worden steeds ouder, met allerlei daarbij behorende ouderdomskwalen. Omdat dieren vaak pas laat verschijnselen laten zien als ze ergens last van hebben, is het belangrijk om deze ouderdomsgebreken vroegtijdig op te sporen. Vanaf een leeftijd van 8 jaar mogen we onze huiskat of -hond al senior noemen, en is het verstandig om hem of haar wat extra in de gaten te houden als het gaat om kleine afwijkingen in gedrag, beweging of vachtverzorging. In maart besteden wij daarom extra aandacht aan het ouder wordende dier. U kunt deze maand gebruik maken van de volgende aanbiedingen: - Van alle honden en katten ouder dan 8 jaar mag urine ingeleverd worden voor een gratis screeningsonderzoek.

Maandelijkse acties 2023

Ook in 2023 nemen wij weer deel aan enkele (landelijke) actiemaanden. Houd onze social media pagina's en de nieuwsbrief in de gaten voor meer informatie en de nieuwste updates. Januari: korting op castratie/sterilisatie van de kat
Februari: maand van het gebit
Maart: senior maand
April: vaccinatiemaand konijn
Juni: chipmaand
Juli-Augustus-September: zomerkorting op ontwormingsproducten
Oktober: vaccinatiemaand konijn
November: artrose actie

Let op! Veranderde regels omtrent chippen van pups

Heeft u een nestje pups of plannen om binnenkort een pup aan te schaffen of een nestje te fokken? Let dan op! Per 1 november 2021 gaan nieuwe regels in voor het chippen en registreren van honden om de illegale hondenhandel tegen te gaan. Wat verandert er voor u als baasje als u een hond koopt: - Koop alleen een hond met chip, registratie én een officieel Europees Paspoort!! - Registreer de hond op naam bij een aangewezen portaal. - Wijzigingen dienen bij het portaal doorgegeven te worden (adreswijzigingen, vermissing, export, overlijden, etc.) - Enkel als u zelf een hond uit het buitenland importeert komen er extra regels bij. Wat verandert er voor u als fokker (LET OP: ook een eenmalig nestje valt onder fokker): - U heeft een UBN nodig, indien u die niet heeft, kunt u zich registreren bij RVO (de dierenarts praktijk heeft dit UBN ook van u nodig).

Nieuw bij De Klomp Dierenartsen: Laparoscopische sterilisatie!

Sinds deze maand bieden wij de mogelijkheid om uw hond laparoscopisch te laten steriliseren. Laparoscopische sterilisatie is een moderne techniek waarbij uw hond gesteriliseerd wordt via een kijkoperatie. Tijdens deze methode worden er slechts drie kleine gaatjes (0.5-1cm) gemaakt i.p.

Winactie Dierendag

Het is weer Dierendag en dat betekent een leuke WINACTIE!

Laat uw huisdier uw beroep uitbeelden en plaats uw foto deze week als reactie op onze facebookpagina. 
De leukste/grappigste/beste/origineelste foto wint een leuk prijsje voor het betreffende huisdier.

Maandag 11 oktober zal de winnende foto bekend worden gemaakt, houd daarom onze facebookpagina goed in de gaten!

Een zeldzaam hondje met een zeldzaam probleem

Australische terriër Jacky is een wel heel bijzondere hond. In zijn 14 jarige leven heeft hij al heel veel meegemaakt met zijn baasje, waardoor zij een sterke band hebben opgebouwd. Zo gaat Jacky steevast mee naar festivals, waar hij zich samen met zijn beste vriend inzet als vrijwilliger. Terwijl zijn baasje zich bezighoudt met het opbouwen en afbreken van de tenten, gaat Jacky op zoek naar mensen en dieren die het minder makkelijk hebben in het leven, en biedt hen emotionele steun door zijn aanwezigheid. Hierdoor is hij bij veel mensen een bekende en geliefde verschijning geworden, en natuurlijk is zijn baas apetrots op hem! Met zijn 14 jaar is Jacky natuurlijk niet de jongste meer, toch stond hij altijd nog bekend als een echte levensgenieter en een rots in de branding.

Tijdelijke klantenstop

Door de grote toestroom van nieuwe patiënten, kunnen wij helaas gedurende de zomermaanden geen nieuwe klanten met gezelschapsdieren aannemen. Alleen door deze (nood)maatregel hopen we de komende periode de optimale zorg te kunnen blijven bieden aan onze huidige patiënten. Vanaf september verwachten wij dat we iedereen weer welkom kunnen heten. Zodra er weer mogelijkheden zijn laten we u dit direct weten

Een kip in nood!

De lievelingskip van de boerderij werd bij ons binnengebracht omdat zij sinds een dag vreemd gedrag vertoonde. De verschijnselen begonnen met een algemene sloomheid, maar omdat ze nog enthousiast reageerde op haar eten maakten haar verzorgers zich niet direct zorgen. Dat veranderde toen ze plots wel erg suf werd, weinig reageerde op prikkels van buiten en bovendien dunne ontlasting begon te verliezen. Ze arriveerde in kritieke toestand bij ons in de kliniek, meer slapend dan wakker, wat voor een prooidier als een kip volstrekt abnormaal en zeer zorgelijk is. Haar verzorgers wilden hun geliefde kip natuurlijk niet verliezen, maar nog belangrijker in dit geval was de gezondheid van de andere kippen van de boerderij.

Pas op voor parasieten!

Heeft u ze alweer gezien? De eerste teken hebben wij vroeg in het voorjaar al moeten verwijderen. Het is helaas al lang geen seizoensgebonden probleem meer, het hele jaar door komen vlooien en teken onze huisdieren lastigvallen. De vlooien die zichtbaar zijn op uw hond of kat zijn slechts 5% van het probleem, de overige 95% zit in de omgeving. Het is dus niet alleen vervelend voor onze viervoeter, maar ook een gezondheidsrisico voor onszelf. Behandelen is dus niet alleen hygiënisch: vlooien en teken kunnen ook ziektes bij zich dragen en allergieën veroorzaken.
Getoond 1–10 van 2681234567...2627

Wilt u op de hoogte blijven van onze acties en nieuwtjes? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.