Augustus 2019 - Soof knijpt een oogje toe

Mooie Maine Coon Soof kwam bij ons voor haar jaarlijkse check en vaccinatie. Het was haar baasje ook opgevallen dat ze wat met haar linkeroog aan het knijpen was.

Een eerste oogonderzoek liet zien dat haar hoornvlies niet beschadigd was. Er werden verdovende druppels in haar oog aangebracht om ook goed achter de oogleden te kunnen kijken. Dit vond Soof echter toch wel een beetje spannend, het lukte niet helemaal om alle hoekjes van haar ogen te inspecteren. In overleg met haar baasje werd besloten om eerst te proberen met een oogzalf te behandelen.

Een paar dagen later zagen we Soof echter weer terug met hetzelfde probleem, het knijpen met haar oog leek niet minder te worden. Hiervoor kreeg ze, naast de zalf, ook pijnstillende druppels mee.

Ondanks alle goede zorgen van haar baasje leek het helaas alleen maar slechter te gaan met het oog van Soof. Het zalven thuis werd steeds moeilijker, en ook ons liet ze niet meer zomaar aan haar oog zitten voor verder onderzoek.

Er bleef nog maar één optie over: een volledig oogonderzoek onder narcose. Met Soof lekker in dromenland was het een stuk gemakkelijker om haar hele oog eens goed te inspecteren. Het was alsnog wel even zoeken, maar de boosdoener werd gevonden: er bleken twee kleine stukjes gras verstopt te zitten achter haar derde ooglid, waar ze inmiddels toch een vervelende wond op het hoornvlies hadden veroorzaakt. De stukjes gras werden verwijderd, en Soof kreeg nog voor een week oogzalf mee om het herstel vaan haar oog te bevorderen.

 Na een week kwam ze op controle, ze kneep niet meer de hele tijd met haar oog en de beschadiging op het hoornvlies was helemaal genezen!

Wilt u op de hoogte blijven van onze acties en nieuwtjes? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.