Februari 2017: Wat heeft Diesel (uit)gevreten?

Van de ene op de andere dag werd Diesel niet lekker. Hij begon te braken, het eten waar hij in eerste instantie nog wel een beetje trek in had kwam er ook weer uit. Medicatie hielp helaas niet, de volgende dag voelde hij zich nog steeds niet lekker. Zijn baasje maakte zich erg zorgen, hij was zó timide voor zijn doen, terwijl hij normaal een vrolijke en ondernemende jonge hond is.

Weer terug bij ons hebben we Diesel weer onderzocht en een röntgenfoto van zijn buik gemaakt. Dit gaf helaas geen 100% bevestiging van ons vermoeden dat er wel eens iets in zijn darmen vast kon zitten. Er waren wel wat verdikte darmlussen te zien, maar geen duidelijk vreemd voorwerp. Omdat hij zo beroerd was hebben we desondanks toch besloten hem te opereren en daarbij werd ons vermoeden bevestigd. Op diverse plaatsen in zijn dunne darm en in de maag waren meerdere scherpe stukken hard plastic en touw vastgelopen.

De nachtelijke operatie verliep voorspoedig, alle stukken konden uit zijn maagdarmkanaal worden verwijderd. De volgende dag oogde hij gelukkig alweer een stuk fitter en mocht hij thuis verder bijkomen van de operatie. Bij de controle een paar dagen later kwam Diesel weer vrolijk de praktijk inlopen, bijna alsof er niets gebeurd was!

Zijn baasje heeft grondig onderzoek verricht en in de tuin de boosdoener gevonden, Diesel had een hard stuk plastic kapot gebeten en grotendeels in de bosjes verstopt. Nu maar hopen dat hij deze streken niet vaker uit gaat halen nu hij zich weer lekker voelt!

Foto 1: Zijdelingse röntgenopname van de buik van Diesel: geen typisch beeld van een darmobstructie.

Foto 2: In de maag en darmen van Diesel werden stukken scherp, hard plastic en touw gevonden.

Foto 3: Diesel op controle, op tafel onder de indruk maar op de grond erg blij!

Wilt u op de hoogte blijven van onze acties en nieuwtjes? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.