Februari 2018: Hap - slik - weg!

Mechelse Herder Boris is pas 5 maanden oud maar heeft al zijn streken. Toen hij een flostouw kreeg  om mee te spelen wist hij daar wel raad mee… hap – slik – weg! Na een week was het speeltje echter nog niet in de ontlasting gevonden en begon hij regelmatig te braken, reden voor een bezoek aan de dierenarts. Gelukkig leek Boris zich, afgezien van het braken, prima te voelen en had zelfs nog trek in wat lekkers. Hij had geen koorts en geen duidelijke buikpijn, maar gezien zijn klachten en het missende flostouw was een röntgenfoto toch wel wenselijk. En wat bleek… het flostouw was op de röntgenfoto niet te zichtbaar, maar zijn maag zat wel vol met stenen!

Omdat de stenen grote kans gaven om uiteindelijk vast te lopen in de darmen en daardoor voor grote(re) problemen konden zorgen, was dat al genoeg reden om Boris te opereren. En dat was maar goed ook: niet alleen kwamen er 16 stenen uit zijn maag, ook het flostouw werd terug gevonden! Het speeltje was vastgelopen in zijn dunne darm. Als deze langer was blijven zitten was hij er alleen maar zieker van geworden.

Een paar dagen na zijn operatie was Boris gelukkig alweer topfit en nauwelijks in te houden. Zijn maag en darmen functioneren weer naar behoren, nu maar hopen dat hij zich alleen nog tegoed doet aan normaal hondenvoer!

Foto 1: Boris is gelukkig weer snel wakker na zijn operatie.

Foto 2: Op de röntgenfoto zijn de stenen in de maag duidelijk zichtbaar (rode cirkel). Het flostouw is niet herkenbaar.

 

Foto’s 3 & 4: Het flostouw wat uit de darm is gehaald en de 16 stenen uit de maag!

Wilt u op de hoogte blijven van onze acties en nieuwtjes? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.