Januari 2018: De wonderbaarlijke genezing van Puck!

De eigenaren van Golden Retriever Puck schrokken zich rot toen Puck tijdens een wandeling in het bos ineens uit de bosjes kwam met een grote wond aan haar linker achterpoot. De huid was helemaal afgestroopt, alsof ze ergens in klem had gezeten. Met grote vaart zijn ze naar ons toegekomen en Puck kon direct worden geopereerd. Het lukte om de huid van achterpoot netjes te hechten, maar het was wel spannend of er geen huid af zou gaan sterven. Helaas bleek inderdaad dat een deel van de huid niet meer vitaal was. Na een week kwam er een groot stuk dode huid los (foto 2), maar gelukkig was 2/3 deel van de wond wel mooi aan het genezen.

Opnieuw moest Puck geopereerd worden om al het dode weefsel te verwijderen en de wond op te frissen. De wond bleek te groot om te kunnen sluiten, een deel moest open gelaten worden. Puck kreeg een dik verband om haar achterpoot, waar ze gelukkig goed mee uit de voeten kon. Vanwege de uitgebreidheid van de wonden werd een specialist ingeschakeld, die samen met de eigenaren besloot om af te wachten of de wond met uitgebreide verzorging uit zichzelf zou gaan genezen.

Herhaaldelijk moest het verband verwisseld en de wond verzorgd worden, maar door de goede zorgen van haar eigenaren en de betrokken dierenartsen waren de eerste tekenen van genezing al snel zichtbaar. Wekenlang is Puck onder behandeling geweest, wat ze geduldig en braaf onderging, en verloren haar baasjes haar geen seconde uit het oog. Maar het resultaat is er zeker naar: 2 maanden nadat ze de wond opgelopen had is het nu nagenoeg genezen (foto 3)!

Naderhand hebben de eigenaren van Puck het bos uitgekamd op zoek naar de oorzaak van de verwonding, maar helaas is dat nooit gevonden. Gelukkig gaat het inmiddels heel erg goed met Puck en mag ze binnenkort, zij het gemende gevoelens, weer lekker los!

Foto 1: Puck is helemaal gewend aan haar ingepakte poot en speelde er lekker mee in de sneeuw!

Foto 2: De wond een week na de 1e operatie. Het zwarte stuk dode huid begint los te laten.

Foto 3: De wond is 2 maanden later bijna genezen!

Wilt u op de hoogte blijven van onze acties en nieuwtjes? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.