Januari 2021: Een gevaarlijke hobby...

Stoere mechelaar Jacks had sinds kort een nieuwe hobby, namelijk het spelen met stokken. Hij had dit afgekeken van een bevriende hond en op deze manier dit leuke nieuwe speelgoed ontdekt. Zijn eigenaren waren er niet heel blij mee, maar ja, hoe zorg je ervoor dat een grote, energieke hond in een bosrijke omgeving niet af en toe een takje pakt? Dat is vrijwel onmogelijk.

Gelukkig blijft het spelen met stokken in de meeste gevallen een relatief onschuldige bezigheid. Jacks had echter vrij snel na het starten van zijn nieuwe hobby al pech. Zijn baasjes belden in de spoeddienst naar de praktijk omdat er tussen de voortanden van Jacks een stuk tak naar buiten leek te steken. Dat klinkt alsof het vrij gemakkelijk thuis te verwijderen zou moeten zijn, maar zie een grote en geschrokken hond maar eens stil te houden om op zo’n gevoelige plek een stokje te trekken. Dat vond Jacks zelf ook een minder geslaagd idee.

Eenmaal in de kliniek werd al snel besloten om Jacks een roesje te geven, zodat de schade in zijn bek uitgebreid in beeld kon worden gebracht. Gelukkig viel het in zijn geval heel erg mee. Het takje tussen zijn voortanden liep naar achteren toe breed uit, waardoor het niet zomaar van de voorkant uit zijn bek kon worden getrokken. Nu Jacks zijn mond rustig open hield was dit geen probleem. Ook werd er nog een kleiner takje ontdekt dat tussen zijn ondertanden vastzat. Er werd voor alle zekerheid nog een diepere bek- en keelinspectie uitgevoerd, waar gelukkig geen splinters of wonden meer werden gevonden. Jacks mocht weer wakker worden en met de schrik naar huis.

Wilt u op de hoogte blijven van onze acties en nieuwtjes? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.