Juli 2016: Chevy heeft geen hemd meer aan/in het lijf!

De eigenaren van de Amerikaanse Bulldog Chevy kwamen met hem langs omdat ze zich zorgen maakte: Chevy wilde sinds 2 weken steeds minder eten, poepte nauwelijks meer en braakte regelmatig. Een eerste behandeling bij een andere dierenarts had niet geholpen, dus werd het tijd voor verder onderzoek. Chevy bleek koorts te hebben en had een gespannen pijnlijk buik, daarom werd er een röntgenfoto gemaakt. Daarop was de oorzaak zichtbaar: er zat een vreemd voorwerp in zijn darmen wat de klachten veroorzaakte!

Omdat Chevy steeds zieker werd moest hij met spoed geopereerd worden. Daarbij werd duidelijk wat er precies in zijn darmen zat: hij had een hemdje in zijn geheel opgegeten! Het hemdje was vastgelopen in de dunne darm, maar gelukkig konden we het er operatief uithalen en bleek de darm nog niet ernstig beschadigd te zijn.

Inmiddels maakt hij het weer goed, maar zijn baasjes zijn er extra alert op dat hij niets geks meer te pakken kan krijgen!

Foto 1: Röntgenfoto van de buik van Chevy, omcirkeld is de plek waar het vreemde voorwerp in de darm zichtbaar is als witte lijnen.

Foto 2: Het hemdje dat in zijn geheel uit de darmen kwam!


Wilt u op de hoogte blijven van onze acties en nieuwtjes? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.