Juni 2016: Captain de vrolijke drievoeter!

Captain is een dwerggeitenbokje uit Ederveen en geboren in het voorjaar van 2016. In de embryonale ontwikkeling is het een en ander misgegaan waardoor Captain geen vier, maar drie poten heeft. Wat hij echter mist aan ledematen maakt hij ruimschoots goed door zijn enthousiasme en hij houdt zijn leeftijdsgenootjes dan ook met gemak bij in een potje hardlopen!

Begin juni is Captain gecastreerd om zo de ontwikkeling van bokkengeur en bokkengedrag op latere leeftijd te voorkomen. Bij de operatie bleek dat niet alleen een pootje miste in de aanleg, maar ook dat het scrotum (de balzak) tweeledig was aangelegd en dat er slechts 1 testikel was ontwikkeld. Gelukkig voor Captain was alles wel netjes aan elkaar gegroeid.

Dierenarts Maarten heeft tijdens de operatie het ene testikel netjes verwijderd en na een klein kwartiertje werd Captain weer wakker uit de narcose. Een prachtig voorbeeld van een ‘foutje’ in de natuur dat ondanks de imperfectie een prachtig beestje oplevert. We wensen de eigenaren nog heel veel plezier met deze vrolijke drievoeter!

Foto 1: Dierenarts Maarten is dwerggeitje Captain aan het opereren.

Foto 2: Captain de vrolijke drievoeter na zijn operatie!

Wilt u op de hoogte blijven van onze acties en nieuwtjes? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.