Juni 2017: De wonderbaarlijke genezing van Mörk!

Poes Mörk heeft haar eigenaren flink laten schrikken toen ze een paar maanden geleden thuis kwam van een nachtelijk avontuur met een grote wond onder haar bek. Reden om met spoed naar de dierenarts te gaan!

Omdat de verwondingen erg pijnlijk waren werd Mörk onder narcose gebracht om het goed te kunnen onderzoeken. Toen bleek dat ze niet alleen een grote vieze ontstoken wond onder haar kin had, maar dat ook haar onderkaak door midden was gebroken. De onderkaak werd met ijzerdraad aan elkaar gezet en de grote wond is schoongemaakt en gehecht (foto 1). Omdat haar bek erg pijnlijk was kreeg ze een sonde in haar neus waardoor ze voeding kon krijgen.

De eerste dagen ging het erg goed, maar helaas ging de wond uiteindelijk weer open omdat de huid te ernstig was aangedaan. Omdat de wond nog te vies was om opnieuw te hechten moest het open blijven, maar gelukkig accepteerde ze haar kraag heel goed en kon de wond tot rust komen.

Na 1 maand van intensieve wondverzorging zag het er al veel beter uit (foto 2)! Mörk bleef lekker fit en liet de behandelingen goed toe, dus besloten we door te zetten. Weer een maand later leek echter de genezing tot stilstand te zijn gekomen en besloten we een operatie in te plannen. Maar het wonder geschiede: op de dag van de operatie, 10 weken nadat de ellende begonnen was, bleek de wond toch volledig genezen te zijn!

Dankzij de goede zorgen en het geduld van haar baasjes is ze nu eindelijk van haar kraag verlost. Wat ze heeft uitgespookt zullen we nooit weten, maar gelukkig is ze weer helemaal de oude!

Foto 1: De wonden van Mörk na de initiële behandeling, met een drain (gele stuk) om het vocht en vuil af te kunnen voeren.

Foto 2: Na 1 maand is de wond nog groot maar volop in genezing.

Foto 3: 2.5 maand later is Mörk genezen! 

Foto 4: Mörk heeft maanden lang braaf haar kraag geaccepteerd.

Wilt u op de hoogte blijven van onze acties en nieuwtjes? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.