Maart 2017: Pablo's baasje redt zijn leven!

De eigenaar van Pablo had de schrik van zijn leven, tijdens een wandeling op de hei kwam Pablo ineens heftig bloedend uit de bosjes tevoorschijn. Mogelijk was hij met een wild zwijn in aanraking gekomen, zijn achterhand was flink toegetakeld. Ondanks de schok heeft zijn baasje snel gehandeld door zijn t-shirt strak om de bloedende achterpoot van Pablo te binden en de dierenambulance te bellen. Die was snel ter plaatse en bracht Pablo over naar onze kliniek in Ede.

Aangekomen op de praktijk bleek Pablo’s toestand kritiek, hij had ontzettend veel bloed verloren uit een grote gapende wond in zijn lies en zijn achterhand zat onder de verwondingen. Hij kreeg liters infuus, zware pijnstilling en moest direct onder narcose worden gebracht om zo snel mogelijk de bloedingen te kunnen stoppen. Er bleken een paar grote bloedvaten te zijn geraakt en ook de spieren van de achterpoot waren ernstig beschadigd. Gelukkig lukte het om de bloedingen te stoppen en de spieren en wonden te hechten. De uren daarna waren spannend, maar gelukkig herstelde hij goed.

Een dag later was Pablo al erg opgeknapt, hij werd levendiger en probeerde zijn poot alweer te gebruiken. Tijdens de controles in de weken erna bleek hij voorspoedig te herstellen. Zijn wonden genazen en de functie in zijn poot is zelfs weer volledig terug gekomen. Zijn baasje kan opgelucht ademhalen, hij heeft het leven van zijn hond gered!

 

Foto 1: Pablo’s verwondingen vlak na de behandeling.

Foto 2: Pablo ’s achterhand is nagenoeg genezen!

Wilt u op de hoogte blijven van onze acties en nieuwtjes? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.