Mei 2019 - Een poes die op stokjes kauwt...

Op een dag kwam de poes Namoura thuis na het buitenspelen en was ze anders dan anders. Ze leek pijnlijk en wilde niet geaaid worden op haar kopje. Het viel op dat ze niet wilde eten terwijl dat normaal gesproken geen probleem was. Omdat ze niet opknapte, is ze die avond bij een spoeddierenarts geweest. Tijdens het lichamelijk onderzoek bleek er iets afwijkends in het bekje te zitten. Er werd een stokje van ongeveer 4 cm uit haar bekje gehaald! Dus dat leek de reden van alles te zijn. Dat had haar natuurlijk erg dwars gezeten. 

Helaas knapte ze niet helemaal op zoals verwacht werd. De dag erna wilde ze nog niet eten dus moest ze weer in het mandje naar de dierenarts. Bij onze vestiging in Elst heeft ze toen een roesje gehad om nog eens goed in het bekje te kijken. Toen bleek dat er nog steeds een deel van het stokje in haar keel zat! Het stokje zat achterin het bekje net naast de tongbasis en had inmiddels al een gaatje in het tandvlees geprikt, zie foto 1.


Foto 1. Namoura met het stokje in het bekje 

 
Onder narcose kon het hele stokje verwijderd worden (ongeveer 3 cm lang!), zie foto 2. Het gaatje in het tandvlees werd goed gespoeld. Het was inmiddels al aan het ontsteken dus werd antibiotica en pijnstilling gegeven. 

 


Foto 2. Het stokje ligt op de behandeltafel 

 

Gelukkig knapte ze deze keer zo snel op dat ze dezelfde dag al weer wilde eten. Bij de controle-afspraken was te zien dat het wondje in het bekje heel mooi en snel aan het genezen was. Namoura is inmiddels weer helemaal de oude en hopelijk blijft ze nu van de stokjes af!


Wilt u op de hoogte blijven van onze acties en nieuwtjes? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.