November 2021: Wat heeft Kyo gegeten?!

Zoals menig labrador-eigenaar zal beamen, staan deze vriendelijke en enthousiaste viervoeters niet alleen bekend om hun karakter, maar ook om hun soms iets te buitensporige eetlust. Niet zelden komen wij in de praktijk dan ook zo’n vrolijke hond tegen die iets gegeten heeft wat niet helemaal de bedoeling was. Zo ook Kyo.

Kyo kwam op een dinsdagavond bij ons in de spoeddienst langs omdat hij een specifiek voorwerp had opgegeten, dat weleens schade zou kunnen aanrichten aan zijn maag- en darmwand.

Niet alle materialen kunnen zichtbaar gemaakt worden op een röntgenfoto, maar voorwerpen van bijvoorbeeld steen, bot en metaal kunnen dit wel. De foto van Kyo laat dit heel mooi zien: kunt u alvast raden wat hij gegeten heeft?

 

Gelukkig liet de foto zien dat het voorwerp nog in zijn maag aanwezig was. Dit betekende dat we hem door middel van een injectie hebben kunnen laten braken, waarna het voorwerp met zijn avondmaaltijd mee naar buiten kwam. Gevaar geweken!

Kyo voelde zich wel even flink zielig en misselijk, maar stond gelukkig vrij snel alweer te kwispelen en te zoeken naar iets lekkers.

 

 

 

En hieronder uiteraard het antwoord op de vraag: wat heeft Kyo gegeten?

 

 

 

 

 

Het was een oorbel!

Wilt u op de hoogte blijven van onze acties en nieuwtjes? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.