September 2018: Loekie liep ineens wel erg kreupel..

Het was even schrikken voor de eigenaren van Loekie toen zij zagen dat Loekie ineens erg kreupel liep. Zij kwamen met Loekie bij ons langs om te laten controleren wat er aan de hand was. Loekie bleek kreupel te lopen met zijn linker achterpoot. In eerste instantie leek de schade mee te vallen en kon Loekie met een pijnstiller en ontstekingsremmer weer mee naar huis. 

Helaas knapte Loekie ondanks de medicatie niet goed op en ging zelfs steeds moeizamer lopen met zijn pootje.  Bij controle op de praktijk werd besloten toch voor de zekerheid een röntgenfoto te maken, omdat de klachten te lang aanhielden en er geen verbetering zichtbaar was met de medicatie.


Foto 1: de breuk is zichtbaar bij de pijl. 

Op de foto bleek een breukje zichtbaar te zijn in het bovenbeen, vlak bij het kniegewricht.  Uit ervaring blijkt dat dit type breuk niet goed hersteld met enkel een spalk of gipsverband, voor deze breuk is stabilisatie met een inwendige pin noodzakelijk. Loekie moest dus geopereerd worden om de breuk te herstellen.

Tijdens de operatie heeft onze dierenarts Tjebbe 2 pinnen in het bot geplaatst om zo de botdelen weer goed bij elkaar te brengen en te stabiliseren. Na de operatie is het belangrijk dat de poot zo min mogelijk belast wordt, wat betekent dat Loekie 3 weken lang zo min mogelijk rond mocht lopen. Dit is best een uitdaging voor een jonge actieve kater maar dankzij de toewijding van zijn baasjes is het goed gelukt!


Foto 2: D.m.v. de plaatsing van 2 pinnen zijn de botdelen weer bij elkaar gebracht.

Beetje bij beetje knapte Loekie steeds verder op en na een aantal weken mochten de pinnen weer verwijderd worden. Na het verwijderen van de pinnen is een controle foto gemaakt om te kijken hoe het bot er nu uit ziet. Het bot bleek prachtig hersteld te zijn en Loekie kan weer vrij bewegen!

           
Foto 3: De pinnen zijn verwijderd, de breuk         Foto 4: dit lieve kaartje ontvingen wij als bedankje. Loekie is weer helemaal de oude!
is hersteld!       

                                                                  
                                                       

Wilt u op de hoogte blijven van onze acties en nieuwtjes? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.