Vaccinate4Africa

Van 9 t/m 15 november doen wij weer mee aan de campagne Vaccinate4Africa. Gedurende deze week doneren deelnemende dierenartsenpraktijken uit heel Nederland  €2,50 per gezette vaccinatie aan Dierenartsen zonder Grenzen.

In ontwikkelingslanden zijn mensen vaak direct afhankelijk van hun dieren voor hun levensonderhoud. Een ziek dier betekent dan ook geen inkomsten meer voor het hele gezin. Bovendien kunnen dieren ziektes overbrengen op mensen. Diergezondheid in ontwikkelingslanden is dus van levensbelang!

Helaas is in de gebieden waar dat het hardst nodig is, veelal geen directe diergeneeskundige hulp beschikbaar. Daarom ondersteunt DzG (Dierenartsen zonder Grenzen) de minder bedeelden in de wereld op het gebied van diergezondheid onder het motto:”Healthy animals, healthy people!” Stichting DzG doet dit door middel van projecten in ontwikkelingslanden waarbij ze mensen onder anderen leren over het houden en verzorgen van dieren en diergezondheid. De opbrengst van deze vaccinatieactie zal onder anderen worden besteed aan het DzG project in Malawi. Er zijn in Malawi geen geschoolde dierenartsen en kennis over diergezondheid is dringend nodig. DzG zorgt voor de opleiding van lokale boeren tot diergezondheidswerker (CAHW: Community Animal Health Workers). De CAHW hebben aanzienlijk meer kennis over diergezondheid en kunnen daarmee de volksgezondheid in die gebieden sterk verbeteren, want door de geboden hulp aan boeren aldaar wordt welzijn van zowel mens als dier verbeterd.

Klik hier voor meer informatie over de projecten van Dierenartsen Zonder Grenzen.

Wilt u op de hoogte blijven van onze acties en nieuwtjes? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.