Informatieavond maart 2016

Onze informatieavond voor paardeneigenaren op dinsdag 29 maart 2016 bij manege de Nieuwe Heuvel was een groot succes!

Verschillende aspecten van de paardendiergeneeskunde kwamen aan bod. Na het welkomstwoord door Wico Teeuw begon Bert Jansen (Zoetis) de avond met een lezing over worminfecties bij paarden. Kunstenares Sabien Delhez had vooraf met prachtige schilderingen op een levend paard het maag-darmstelsel van het paard in beeld gebracht. Op deze manier werd nog duidelijker waar de verschillende wormsoorten in het lichaam van het paard kunnen zitten!

Na de pauze vervolgde Lotte Hardeman met een lezing over EHBO bij het paard, hierbij werd ingegaan op het onderwerp koliek, verwondingen en verbandleer. Hierna was het tijd om het geleerde in de praktijk te brengen: op de andere zijde van het paard waren namelijk verschillende wonden geschilderd die gezamenlijk beoordeeld moesten worden. Daarnaast werd nog geoefend met het aanleggen van verschillende verbanden. Kortom, theorie gecombineerd met praktijk zorgden voor een drukbezochte en leerzame avond!

Kon u helaas niet aanwezig zijn bij deze avond, maar ontvangt u graag een uitnodiging voor toekomstige informatieavonden over paarden? Geef dan uw mailadres door aan info@deklompdierenartsen.nl.

 

Foto 1: Kunstenares Sabien Delhez schilderde het maagdarm-stelsel op het paard.

Foto 2: Oefenen met het aanleggen van een verband.

 

Wilt u op de hoogte blijven van onze acties en nieuwtjes? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.