Preventieve zorg

Voorkomen is beter dan genezen!

Een belangrijke taak van ons als dierenarts is de preventieve zorg van uw huisdier, oftewel het voorkomen dat hij/zij ziek wordt.

Hiervoor bieden wij een uitgebreid pakket aan mogelijkheden:


Gezondheidscontrole

Omdat dieren niet kunnen praten en ziektes niet altijd duidelijk zichtbaar hoeven te zijn, is een jaarlijkse gezondheidscontrole belangrijk. Dit wordt vaak gecombineerd met de vaccinatie.


Jaarlijkse vaccinatie

Voor verschillende levensbedreigende ziektes, die nog steeds voorkomen, kunnen we uw dier beschermen middels vaccinatie (enten). Uw dier wordt 'op maat' gevaccineerd, afgestemd op de individuele situatie. Lees meer over de vaccinatie van uw hond, kat of konijn.


Bescherming tegen parasieten (wormen, vlooien, teken)

Lees meer over parasieten bij de hond en kat en de ziekte van Lyme.


Goede voeding

Voor onze gezondheid is goede voeding belangrijk, maar dat geldt natuurlijk ook voor uw huisdier! Elk dier heeft zijn/haar eigen specifieke behoeftes, jonge dieren hebben bijvoorbeeld een andere voersamenstelling nodig dan senioren, drachtige en hele sportieve dieren hebben een grotere energiebehoefte, dieren met overgewicht hebben juist veel minder nodig. Er is een grote diversiteit aan voedingen voor dieren verkrijgbaar, wisselend van samenstelling en kwaliteit. Voor advies over de juiste voeding voor uw dier bent u bij ons aan het juiste adres, ook kunnen we u begeleiden als uw huisdier wat kilo's kwijt moet.


Junior Care

Het begeleidingsprogramma voor uw pup


Senior Care

Door vroegtijdig problemen te signaleren bij uw oudere hond of kat kan de kwaliteit van leven bevorderd worden.


Chippen

Honden (geboren of geïmporteerd na 1 april 2013) dienen verplicht gechipt en geregistreerd te worden. Maar ook voor katten is een chip handig en zelfs vogels kunnen gechipt worden.


Castratie/sterilisatie

Door uw dier te laten castreren/steriliseren kunnen bepaalde problemen, zoals een baarmoederontsteking, worden voorkomen. Lees meer over de verschillende manieren van geboortebeperking bij de hond en kat.


Reis-/vakantieadvies

Als uw huisdier mee gaat op vakantie zijn er aanvullende maatregelen nodig, uw dier moet bijvoorbeeld gechipt zijn,in het bezit zijn van een EU-paspoort en een geldige vaccinatie tegen hondsdolheid hebben. Ook is bescherming tegen parasieten belangrijk. Lees hier meer over vakantie met uw huisdier.


Huisdierverzekeringen

Als u een huisdier heeft kunt u plotseling met onverwachte kosten te maken krijgen, bijvoorbeeld als uw dier een ongeluk krijgt of ernstig ziekt wordt. Een huisdierverzekering kan hierbij uitkomst bieden en de zorgen wegnemen.


  

Wilt u op de hoogte blijven van onze acties en nieuwtjes? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.