Voortplanting

Wilt u een keer een nestje van uw hond of kat of bent u hobby- of beroepsmatige fokker? In alle gevallen bent u bij ons aan het juiste adres!

Wij kunnen u gedurende het hele traject begeleiden: (advies over) keuringen voorafgaand aan de dekking (zoals FIV/FeLV testen bij de kat), het bepalen van het optimale dektijdstip (middels progesteronbepaling in het bloed, eventueel in combinatie met cytologie van de vulva bij de hond), de dekking (eventueel - bij uitzondering - via kunstmatige inseminatie), het vaststellen van de dracht (met behulp van echografisch onderzoek), röntgenonderzoek voor het bepalen van het aantal nakomelingen, begeleiding van de bevalling (partus), indien geïndiceerd het uitvoeren van een keizersnede, de zorg voor de nakomelingen en chippen en vaccinatie van de pups/kittens (inclusief vaccinatieboekje of EU-paspoort). Ook bij problemen met betrekking tot de voortplanting, bijvoorbeeld als het niet lukt een dier drachtig te krijgen, als de bevalling niet vordert of als er problemen zijn onder de nakomelingen, staan wij voor uw dier(en) klaar.

Voor fokkers bieden wij gereduceerde tarieven voor o.a. chippen en vaccineren. Bel of mail gerust voor meer informatie hierover.

Lees meer over voortplanting bij de hond en kat.

 

Foto: Nest pups na een keizersnede.

Wilt u op de hoogte blijven van onze acties en nieuwtjes? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.