April 2016: Raticate had een grote bult...

Net na de kerst werd Raticate bij ons aangeboden met een klein bultje in de linker oksel, die vrij plotseling leek te zijn ontstaan. Omdat ratten en bulten een beruchte combinatie zijn, is het bultje aangeprikt ter controle, waar gelukkig niets naars uitkwam. In april van dit jaar zagen wij Raticate opnieuw, de bult was enorm gegroeid! Van een kleine massa van nog geen halve cm, naar een bult van ruim 4 cm doorsnede.

Ondanks dat bulten, waaronder melkkliertumoren en vetbulten, een beruchte aandoening zijn bij ratten en ze snel groeien, zijn ze zelden kwaadaardig. Ze kunnen echter wel heel groot worden, waardoor ze in de weg gaan zitten. Daarnaast kan de patiënt afvallen door de energie die de massa vraagt en soms gaat de huid kapot. Reden om ze wel operatief te verwijderen! Na verwijderen kunnen ratten namelijk prima zonder problemen herstellen. Het grootste nadeel is dat er een redelijke kans bestaat dat de bult op dezelfde plek terugkomt.

Omdat de bult Raticate beperkte in haar beweging, is deze operatief verwijderd. Gelukkig doet Raticate het heel goed en herstelt de wond zoals verwacht. Wij duimen allemaal mee dat de bult voorlopig weg blijft!

Foto 1: Raticate ligt klaar voor de operatie.

Foto 2: De wond is mooi genezen!

Wilt u op de hoogte blijven van onze acties en nieuwtjes? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.