April 2017: Op het juiste paard gewed!

Veulen Dorus had een slechte start. Hij was te vroeg geboren, was heel erg slap, had een navelbloeding én doorgezakte benen. Tot overmaat van ramp accepteerde zijn moeder hem niet en liet ze hem niet drinken.

Een periode van intensieve verzorging volgde. De eerste dag werden de benen ingezwachteld om wat meer steun en bescherming te geven en hij kreeg een dekje op om warmer te blijven. Onze dierenartsen gingen dagelijks langs om medicatie en infuusbehandelingen te geven. Ook de eigenaar had het druk, elke 2-3 uur kreeg Dorus melk en regelmatig moest hij in de benen geholpen worden. Even leek het iets beter te gaan, maar na een week ging Dorus weer achteruit: hij kreeg koorts en verschijnselen van een luchtweginfectie. De therapie werd geïntensiveerd en gelukkig sloeg het aan.

Na 2 intensieve weken ging het dankzij de goede zorgen van de eigenaar eindelijk beter. Shetlander Mieke wierp zich op als pleegmoeder en Dorus fleurde op. Hij is nu sterk genoeg om lekker van de lente te genieten en gaat een mooie toekomst tegemoet!

 

Foto 1: Dorus met een dekje en ingezwachtelde benen.

Foto 2: Onder het wakend oog van pleegmoeder Mieke genieten van de lente!

Wilt u op de hoogte blijven van onze acties en nieuwtjes? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.