December 2016: Hoe Kitkat weer gelukkig werd!

Hoe Kitkat weer gelukkig werd! (verteld door haar baasjes) 

Eind augustus waren we terug van vakantie en hebben onze poes Lady opgehaald uit het pension. Die heeft het prima naar haar zin gehad en had daar een vriendje gemaakt. Weer thuis bleek dat ze haar vriendje miste dus besloten we op zoek te gaan naar een vriendje voor haar. Lady is een lieve kat die uit huis geplaatst moest worden en we wilden dat haar toekomstige vriendje ook een poes was die hetzelfde lot trof. Na enig zoekwerk kwamen we terecht bij KitKat. Als Lady en KitKat beiden gelukkig zouden zijn dan zouden wij daar heel blij mee zijn!

KitKat bleek een ongelukkige poes te zijn. De vorige eigenaar had al van alles gedaan om haar een gelukkig leven te bezorgen, maar niets leek te lukken. Dus na ruim 4 jaar hadden ze de knoop doorgehakt en hoopten ze dat KitKat ergens anders wel gelukkig zou zijn. Ze zochten een goed thuis voor haar. We dachten te weten waar we aan begonnen toen we haar ophaalden, maar niets bleek minder waar… 

Toen we thuis waren ging KitKat zich gelijk verstoppen. En als we haar verstopplekje gevonden hadden dan was dat van korte duur, ze zocht gelijk een andere plek. Wat was dat arme beestje bang. Lopen deed ze bijna niet, als ze het al deed dan maakte ze zich zo plat mogelijk en was ze onhoorbaar. Ze probeerde ten koste van alles om onzichtbaar te blijven. Ze was zo bang dat eten en drinken er bij inschoten, hetgeen haar fysieke conditie niet ten goed kwam.

Er zat niks anders op dan met haar naar De Klomp te rijden om haar een infuus te geven en advies in te winnen. Daar zagen ze direct hoe slecht ze er mentaal en fysiek aan toe was en hebben ze haar fysiek ondersteund met een infuus. Hierna is ze nog een keer terug geweest voor wat extra ondersteuning, ook kregen we het advies om over te gaan op hypo allergene voeding.

Maar ook (vooral) mentaal is Kitkat geweldig ondersteund door het team van De Klomp Dierenartsen. Paraveterinair assistente en kattengedragstherapeute Marjan heeft veel verstand van zaken en heeft met raad en daad bijgestaan en ons waardevolle tips gegeven hoe we KitKat een gelukkig leven kunnen geven. Met wat hulp van voedingssupplement Zylkene ter ondersteuning en veel geduld, hebben we haar in een aantal stappen kunnen laten wennen aan ons huis en aan ons,

Het begon met een veilige ruimte voor KitKat, dus werd er een kamer ingericht waar we haar vaak opzochten. In het begin vond ze dat vervelend maar na verloop van tijd werden we door KitKat verwelkomd als we weer ‘op visite’ kwamen. Langzaam werd haar domein uitgebreid en leerde ze de bovenverdieping kennen.

Ook maakte ze kennis met Lady, die al lang nieuwsgierig was naar de ‘mystery guest’ die op de eerste verdieping verbleef. De eerste kennismakingen was ook een angstige ervaring voor haar en we moesten Lady al na een paar minuten weer weghalen. Spelen vond ze niet leuk en bewegen in het algemeen ook nog niet echt. We realiseerden ons goed dat dit wel eens een langdurig proces kon worden.

Niets bleek minder waar! KitKat’s nieuwsgierigheid naar haar nieuwe omgeving won het van haar angst. Zomaar totaal onverwacht lag ze in een warme nacht waarbij alle deuren en ramen open stonden voor een beetje koelte ineens op bed naast haar baasje. Enkele minuten later lag Lady aan de andere kant. Op zolder ontpopte KitKat zich als een schootkat. Ze sprong daar graag op schoot en bleef dan uren liggen genieten van strelingen.

En nu? Ze gaat het hele huis door, is dikke vriendjes met Lady en is graag bij ons in de buurt. Spelen is iets wat ze heeft moeten leren, maar dat gaat haar steeds beter af. Lady is heel zachtaardig en tolerant en vind alles even leuk lijkt het wel. Ze rennen nu achter elkaar aan, eten zij aan zij en kunnen elkaar heerlijk negeren als het zo uitkomt.

Fysiek is KitKat er ook op vooruit gegaan. Haar vacht is minder droog, haar staart begint een mooie volle staart te worden en ze heeft spieren ontwikkeld. De lichaamsbeweging doet haar zichtbaar goed. Kortom, KitKat is weer een kat. Met kattenkwaad en alles wat er bij hoort!

Haar angst is veranderd in voorzichtigheid. Een vreemd geluid is nog eng, een vreemde bezoeker ook. Maar haar nieuwsgierigheid overwint het iedere keer en ze komt snel kijken wie er op bezoek is. En dat is meer dan we hadden durven hopen in zo’n korte tijd.

Dit was niet mogelijk geweest als er niet de wil was geweest om dit resultaat te bereiken. Wij hebben daar een belangrijke rol in gespeeld met veel liefde en geduld, het team van De Klomp Dierenartsen was er met raad en daad, ook buiten de reguliere openingstijden, maar vooral KitKat bleek de wil te hebben om weer wat van haar leven te maken. We zijn trots op haar!

Foto: KitKat in haar ‘veilige’ omgeving, ze zocht altijd een plekje met een dak boven haar hoofd (de deur stond open).

Foto: KitKat en Lady samen aan de maaltijd!


Wilt u op de hoogte blijven van onze acties en nieuwtjes? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.