Juli 2019 - Guusje verstopt een speeltje (of andersom?)

Onze buurvrouw uit Elst, hondentrimster Irene, belde ons op een zondagochtend omdat haar hond Guusje zich flink ziek voelde. De dag ervoor was ze al wat uit haar doen geweest, maar nu lukte het haar ook niet meer om haar eten binnen te houden en braakte ze alles uit.

Hoewel Guusje normaal gesproken geen hond is die vreemde dingen eet, is iedere hond die plotseling begint met hevig braken verdacht van een mogelijke verstopping in het maag-darmkanaal. Daarnaast was bij het lichamelijk onderzoek heel duidelijk een vreemde structuur in de buik te voelen. Zou Guusje dan toch iets geks hebben ingeslikt?

De dienstdoend arts twijfelde niet lang en er werd meteen een röntgenfoto gemaakt om de buik van Guusje beter te bekijken.

De röntgenfoto van de buik van Guusje: vooral in het voorste gedeelte van het maag-darmkanaal is veel lucht (zwart) te zien. Dit kan een aanwijzing zijn voor een verstopping.

Het verdachte röntgenbeeld, in combinatie met het overgeven en de dikke structuur in de buik was een goede aanleiding om de zoektocht naar een verstopping te beginnen. Guusje werd direct geopereerd. Gelukkig was de boosdoener snel gevonden: er bleek een speeltje vast te zitten in de darmen!

 

Het speeltje uit de darmen van Guusje: stiekem had haar baasje zich al wel afgevraagd waar deze toch gebleven was!

Na het verwijderen van het leeuwtje gingen de darmen van Guusje meteen weer aan de slag. Guusje zelf had wel wat meer tijd nodig om te herstellen van de zware operatie, maar inmiddels komt ze alweer kwispelend onze spreekkamer binnen!

 

Wilt u op de hoogte blijven van onze acties en nieuwtjes? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.