Titerbepaling

Zeker weten dat uw hond goed beschermd is, maar liever zo min mogelijk vaccineren? Dat kan met behulp van een titerbepaling. Bij een titerbepaling wordt er gekeken of er nog genoeg antistoffen aanwezig zijn in het bloed. Dit kan bepaald worden voor de volgende ziektes: Parvo, Distemper (Hondenziekte) en Hepatitis. De meeste vaccins tegen deze ziektes zijn 3 jaar werkzaam. Soms is de bescherming zelfs nog langer.

Met behulp van de VacciCheck-test wordt de titer (hoeveelheid antistoffen in het bloed) bepaald. Als de titer hoog genoeg is, kan de vaccinatie uitgesteld worden. Dan is de afweer nog goed.

Voor de Ziekte van Weil (leptospirose) en besmettelijke hondenhoest (kennelhoest) kan geen titerbepaling gedaan worden. We adviseren voor deze ziektes jaarlijkse te vaccineren.

De VacciCheck-titerbepaling is een ideale test om te controleren of uw hond nog voldoende beschermd is tegen bovenstaande ziektes. Het is vooral aan te raden voor:

-         Honden die allergisch zijn of gevoelig zijn voor vaccinaties.

-         Zieke honden, bijvoorbeeld met epilepsie of een auto-immuunziekte.

-         Honden met een onbekende of onbetrouwbare vaccinatiegeschiedenis.

Een positieve titerbepaling geeft aan dat de hond voldoende beschermd is en dus ook voldoende gevaccineerd is. Dit wordt in het paspoort vermeld en is daarmee ook voor iedereen zichtbaar (bijvoorbeeld voor deelname aan shows of toelating tot kennels en cursussen).

Wilt u op de hoogte blijven van onze acties en nieuwtjes? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.